Likit Esaslı Su Yalıtım Sistemleri

» Senovit Acrimer 255

» Senovit Acrimer 258

» Senovit Acrimer 750

» Senovit Acrilastic Super

 
Senovit Acrimer 255

ÜRÜN TANIMI:

Sürülerek uygulanan akrilik kopolimer esaslı tek bileşenli su yalıtım malzemesidir. Sertleştikten sonra elastik, su geçirimsiz ve uzun ömürlü bir kaplama oluşturur. Düşey ve yatay yüzeylerde uygulanabilir. iki kat arasında sıva filesi de kullanılabilir.

 

Kullanım alanları:

·Dış mekânlarda, düşey ve yatay uygulamalarda,

·Meyilli teras çatılarda,

·Beton, çinko ve prekast derelerde,

·Silo, depo ve binaların kuzey dış cephelerinde kullanılır.

 

Özelikleri/Avantajları:

·Kullanıma hazırdır.

·Fırça ile uygulanır.

·Güneş ışığından etkilenmez, UV dayanımlıdır.

·Düşük sıcaklıklarda bile elastikiyetini korur.

·Yüksek aderans sağlar.

·Kolay ve hızlı uygulanır.

·Donma-çözülme döngüsüne dayanıklıdır.

·Boyanabilir.

·Solvent içermez.

 

UYGULAMA DETAYLARI

Yüzey Hazırlığı:

Uygulama yüzeyinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parçacıklar olmamalıdır. Düzgün olmayan yüzeylerde uygun İZOTAŞ Tamir Harçları kullanılmalıdır. Yeni sıvalı ve betonarme yüzeylerin 28 günlük kür süresini tamamlaması beklenmelidir. Köşe ve kenarlara REPATEC ile 4 cm çapında pah yapılmalıdır. Yüzey boşlukları REPATEC ile onarılabilir. Giderlere doğru suyun akışı sağlanmalıdır

 

Karıştırma:

ACRİMER 255, kullanıma hazır bir malzemedir. Astar uygulamasında, ACRİMER 255'e %50 su ilave edilerek 400-600 devir/dak.'lık bir karıştırıcı ile 3-5 dakika karıştırılmalıdır. Birinci kat uygulamasında %20 su ilave edilerek 400-600 devir/dak.'lık bir karıştırıcı ile 3-5 dakika karıştırılmalıdır. ‹kinci kat su ile karıştırılmadan uygulanmalıdır

 

Uygulama Yöntemi:

Hazırlanan astar, yüzeye fırça ya da rulo ile uygulanmalıdır (200 gr/m2). Astarın kurumasından sonra, diğer katlar 1 - 1,50 mm ıslak film kalınlığı oluşturacak şekilde uygulanmalıdır. Çatlaklar, birleşim yerleri, köşe ve kenarlar birinci kat uygulamasından sonra, uygun su yalıtım filesi ile desteklenmelidir

 

Sarfiyat:

1 mm ıslak film kalınlığı için 1,36 kg/m2

1 mm kuru film kalınlığı için 1,48 kg/m2

Oluk ve derelerde  2- 3 kg/m2

Teraslarda  3- 4 kg/m2

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

·              ACRİMER 255, su deposu, yüzme havuzu ve temel yalıtımı için uygun değildir.

·              Uygulanacak ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +30°C'nin üstündeyse, uygun sıcaklıklar beklenmelidir.

·              Uygulanan malzeme ilk 24 saat, yağmur ve don olaylarından korunmalıdır.

·              Uygulamalarda her kat kalınlığı 1-1,50 mm'yi geçmemelidir.

·              +23°C'de uygulanan ACRİMER 255, 5 gün sonra yeterli mekanik dayanımını kazanır,

·              . 7 gün sonra su geçirimsiz hale gelir. Son dayanımına 14 gün sonra ulaşır. Düşük sıcaklıklarda bu süreler uzar.

·              Üzerinde yürünmesi gereken yüzeylerde önlem alınmalıdır. Uygun file ile takviye yapılmalıdır.

·              Islak ve nemli zemine uygulanmamalıdır.

·              Katlar arasındaki kuruma süresine dikkat edilmelidir.

 

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. ACRİMER 255 sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

 

AMBALAJ:   20 kg plastik bidonlarda

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri