Yüzey Astar Ürünleri

» Senovit Senoprim-K

» Senovit Senoprim-G

» Senovit Prima Tec-PR

» Senovit Prijips

» Senovit Proprim

 
Senovit Senoprim-K

ÜRÜN TANIMI:

Yüzey emiciliğini azaltan, yapışmayı arttıran, tek bileşenli çok amaçlı akrilik kopolimer emülsiyonlu koyu kıvamlı konsantreli bir astardır. Gerektiğinde 1/5 oranında su ile inceltilebilir. Gaz beton, kireç taşı, tuğla, beton duvarlarda ve alçı esaslı kaplamalarda astar olarak kullanılır. Alçı panel yüzeylerine ve kendiliğinden yayılan şap uygulamalarında zemine, şap, sıva altına ve seramik yapıştırıcı uygulamaları öncesinde zemin ve duvara emiciliği azaltan aderans artırıcı astar olarak kullanılır.

 

Kullanım Alanları:

· İç - dış mekanlarda, düşey ve yatay uygulamalarda,

· Alçı-kartonplak, alçı-sıva, gazbeton, sıva, kireçli sıva, sunta gibi emici yüzeylerin nemden korunmasında,

·Tesviye şapı ve diğer benzer şapların işleme süresini uzatmak, zemine aderansını artırmak ve hava kabarcıklarını minimize etmek amacıyla,

·Alçı sıvalardan önce, yüzeyin hızlı su emmesinden meydana gelen çatlakların oluşmasını önlemek için, alçı-kartonplak, alçı-sıva, gaz beton, sıva, kireçli sıva ve tuğla duvarların astarlanmasında,

·Alçı-kartonplak, alçı-sıva, gaz beton, kireçli sıva, sunta gibi emici yüzeylere, seramik veya mermer uygulamasından önce yapıştırıcı harcının suyunu hızlı kaybetmesini ve kaplamanın zamanla dökülmesini önlemek amacıyla,

·Halı altı şaplarının tozumaya karşı kondisyonunun artırılmasında,

·Duvar kâğıdı ve boya uygulamalarından önce astar olarak kullanılır.

 

Özellikleri/Avantajları:

·Neme karşı dayanım sağlar.

·Emici yüzeylere yapılan çimento esaslı kaplamalarda hızlı su kaybından kaynaklanan çatlamaları önler.

·Kolay uygulanır.

·Yüksek aderans sağlar.

·Solvent içermez ve kokusuzdur.

·Kapalı mekanlarda güvenle kullanılır.

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:  Uygulama yüzeyinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas, mantar, yosun ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmelidir..

Karıştırma:  Kullanıma hazırdır. Yüzeyin emiciliğine göre 1/5 Su ilave edilebilir.

 

Uygulama Yöntemi:  Fırça veya rulo ile uygulanır

- İnce bir film tabakası oluşturur

 

 Sarfiyat: Yüzey emiciliğine pürüzlülüğüne bağlı olarak 80-150 gr/m2

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Bazı yüzeylerde renk değişmesi veya kararma meydana gelebilir. Plastik ve dekoratif kaplamalar ile bitkilerin zarar görmemesi için tedbir alınmalıdır. Uygulamaya geçilmeden önce yüzey görünümü küçük bir alanda deneme yapılarak test edilmelidir. Nemli ve ıslak yüzeylerde uygulama yapılmamalıdır.

 

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir SENOPRIM K sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

 

AMBALAJ: 1-2,5-5-10 kg'lık plastik kovalarda

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri