Çimento Esaslı Yalıtım Sistemleri

» Senovit Senotherm - Y

» Senovit Senotherm - S

» Senovit Senotherm - T

» Senovit Senotherm - D

» Senovit Senotherm - 2 cm

 
Senovit Senotherm - T

 

ÜRÜN TANIMI:

Çimento esaslı taş yünü levha yapıştırma harcı ve sıvası olarak kullanılır.

 

Kullanım Alanları:

·         Kaba ve ince sıva, beton, tuğla vb. yüzeylerde taş yünü yapıştırılmasında ve sıvanmasında kullanılır

 

Özellikleri/Avantajları:

  • Taş yünü yapıştırmada ve sıvamasında mükemmel sonuç verir.
  •  Yüksek yapıştırma performansı sağlar.

 

Kalite Sınıfı:   TS EN K 112

 

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Uygulama yüzeyinin sağlam, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı azaltacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılar dan iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parçacıklar olmamalıdır. 5 ila 20 mm derinliğindeki bozuk yüzeyler, iki gün önceden İZOTAŞ tamir harçları ile tamir edilmelidir. Uygulanacak yüzeyin sıcaklığı +30°C'nin üstünde ise yüzey nemlendirilmelidir

 

Karıştırma:

Uygun su miktarı, bir ölçek yardımıyla temiz karıştırma kabına boşaltılır SENOTHERM-T, yavaş yavaş ilave edilerek 400 - 600 devir/dak.'lık bir karıştırıcı ile 3 - 5 dakika, üniform ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Yaklaşık 3 - 5 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir..

 

Karıştırma Oranı:

Uygun su miktarı, bir ölçek yardımıyla temiz karıştırma kabına boşaltılır. SENOTHERM-T, yavaş yavaş ilave edilerek 400 - 600 devir/dak.'lık bir karıştırıcı ile 3 - 5 dakika, üniform ve topaksız bir karşım elde edilinceye kadar karıştırılır. Yaklaşık 3 - 5 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir

 

Uygulama Yöntemi:

Isı yalıtım levhalarının yapışma yüzeylerinin kenarları boyunca şerit şeklinde, levhaların orta kısımlarına ise noktasal şekilde, harç malası ile yapıştırıcı uygulanır. Yapıştırıcı levhanın min. %40'ına temas etmiş olmalıdır. Isı yalıtım levhaları yapıştırılırken, istenilen Düzey ve eşitlik sağlanana kadar levhalar bastırılarak yerlerine oturtulur. Ortam sıcaklığına bağlı olarak, SENOTHERM-T yeterli prizini aldığında, levhalar yüzeye uygun dübel ile mekanik olarak tutturulur. Levhaların yerine yerleştirilmesi esnasında, levhaların yüzeyindeki yapıştırıcının kuruyarak film tabakası oluşturması engellenmelidir. Çok düzgün yüzeylerde SENOTHERM-T, 10x10 mm ebatlarında taraklı mala yardımı ile uygulanabilir.

 

Sarfiyat:

1 mm kalınlık için 1,30 kg/m2 toz ürün

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Uygulama yapılırken ortam ve zemin sıcaklığı +5°C'nin altında ve +35°C'nin üzerinde  yapılmalıdır.

 

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. SENOTHERM-T sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

 

AMBALAJ:

25 kg' lık polietilen takviyeli Kraft torbalarda

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri