Çimento Akrilik Esaslı Yapıştırıcılar

» Senovit WP-2K Su Geçirimsiz Yapıştırıcı

 
Senovit WP-2K Su Geçirimsiz Yapıştırıcı

ÜRÜN TANIMI: A Bileşeni Çimento esaslı özel katkılarla desteklenmiş. B Bileşeni Yüksek elastikiyet ve su geçirimsizlik içeren sıvı katkısı ile oluşan iki bileşenli yapıştırma harcıdır.

 

Kullanım Alanları:

· Seramik, granit vb. plakaların yapıştırılmasında ve uygulanan yüzeylerin su geçirimsiz hale getirilmesini sağlayan iç ve dış mekânlarda kullanılan yapıştırıcıdır.

· Su depoları, teraslar, sıkça yıkanan yerlerde, yoğun yaya trafiği olan geniş alanlarda hem yapıştırıcı hem de su geçirimsizlik sağlayan yapıştırıcıdır.

· Sunta, osb, alçıpan, betopan yüzeylere seramik döşenmesinde kullanılır.

 

Özellikleri/Avantajları:

· Seramik, granit vb. plakaların yapıştırılmasında ve uygulanan yüzeylerin su geçirimsiz hale getirilmesini sağlayan iç ve dış mekânlarda kullanılan yapıştırıcıdır.

· Su depoları, teraslar, sıkça yıkanan yerlerde, yoğun yaya trafiği olan geniş alanlarda hem yapıştırıcı hem de su geçirimsizlik sağlayan yapıştırıcıdır.

· Sunta, osb, alçıpan, betopan yüzeylere seramik döşenmesinde kullanılır.

 

Bayındırlık Poz No: 04.013/1      

 

Kalite Sınıfı: TS EN12004 R2T sınıfına uygundur.

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Uygulama yüzeyinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı azaltacak her turlu yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parçacıklar olmamalıdır. 5 ila 20 mm derinliğindeki bozuk yüzeyler, iki gün önceden REPATEC tamir harçları ile tamir edilmelidir. Uygulanacak yüzeyin sıcaklığı, +25°C'nin üstünde ise yüzey nemlendirilmelidir.

 

Karıştırma:

25 Kg. toz harcı sıvı bileşen üzerine yavaşça boşaltarak topak kalmayıncaya kadar karıştırınız. ( Karışım için düşük devirli mixer kullanılması önerilir ) Harcı olgunlaşması için 5 - 10 dakika dinlendiriniz, uygulamaya başlamadan tekrar karıştırınız. Harcı yüzeye yayarak karo ebadına uygun dişli bi taraklı malayla taraklayınız. Kombine yapıştırma yöntemini kullanınız. Karoları 20 dakika içerisinde taraklanan harç üzerine yapıştırınız.

 

Karıştırma Oranı:

25 kg toz malzeme içine toplam 8 litre sıvı bileşen kullanılır.

 

Uygulama Yöntemi:

Malanın düz tarafı ile uygulama yüzeyine 1 mm kalınlığında SENOVIT WP-2K tabakası tatbik edilir. Açık bekletme süresi olan 30 dakika içinde kaplanabilecek büyüklükteki alana, SENOVIT WP-2K, malanın dişli tarafı ile üniform kalınlık elde edilecek şekilde tek yönde çekilir. Kalınlıkları farklı seramiklerin veya mermerlerin yapıştırılmasında, uygulama yüzeyindeki bozuklukları kapatmak amacıyla her kaplamanın altına 1 mm kalınlığında harç sürülmesi önerilir. Seramikleri veya mermerleri yerine uygularken yapıştırma harcına tamamen temas etmesini sağlamak için, seramik ya da mermer ıslatılmalıdır. Uygun seramik veya mermer ebadına göre tavsiye edilen derz aralığı bırakılarak uygulama tamamlanır. Bırakılan derz aralıklarının doldurulması için Senovit derz dolguları kullanılmalıdır. Derzlerin fugalanmasına yaklaşık 24 saat sonra geçilebilir.

 

Sarfiyat:

4 mm Tarak kalınlığında 5 kg,

6 mm tarak kalınlığında 6,5 kg

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

SENOVIT WP-2K uygulamasında, ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +25°C'nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, yağışlı veya rüzgârlı havalarda da uygulama yapılmamalıdır. SENOVIT WP-2K ' ün yayılı kalınlığı 15 mm'yi geçmemelidir. (min. 4 mm) Su emmesi yüksek olan seramikler, uygulama öncesinde suya doyurulmalıdır. Kurumaya başlamış SENOVIT WP-2K karışımına kesinlikle su ve yeni malzeme ilave edilmemelidir.

 

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. SENOVIT WP-2K sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

 

AMBALAJ: A Bileşeni 25 kg' lık polietilen takviyeli Kraft torba

                   B:Bileşeni 8 litre Plastik Kova

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri