Çimento Esaslı Derz Dolgular

» Senovit Fuga

» Senovit Flex Fuga (1 - 6 mm)

» Senovit Flex Fuga (6 - 20 mm)

» Senovit Aqua Fuga

» Senovit HD

» Senovit Silikon

» Saney

 
Senovit Fuga

ÜRÜN TANIMI:

FUGA çimento esaslı, seramik, fayans, porselen, mermer ve granit fugaları için dekoratif, sudan etkilenmeyen, titreşimlere, sıcaklık farklılıklarından oluşan uzamaya ve kısalmaya dayanıklı derz dolgu malzemesidir.

 

Kullanım Alanları:

·İç-dış mekânlarda, düşey ve yatay uygulamalarda,

·Mevcut yüzeylere yapıştırılmış, seramik, fayans, mermer ve granit derzlerinin doldurulmasında,

·Alıveriş merkezlerinde Ticari ve endüstriyel zeminlerde,

·Otellerde, Hastanelerde, Islak hacimlerde, Konutlarda kullanılır

 

Özellikleri/Avantajları:

·Kolay hazırlanır ve uygulanır. Sırlı yüzeyleri çizmez.

·0-6 mm derz genişlikleri için uygundur.

·Seramik kenarlarına çatlamadan mükemmel yapışma sağlar.

·İşlenebilme süresi uzundur.

·Pürüzsüz yüzey elde edilir.

·Su emiciliği az olduğu için, zor kirlenir, kolay temizlenir.

·Donma-çözülme döngüsüne dayanıklıdır. Darbelere, titreşimlere ve deterjanlara dayanıklıdır.

 

Bayındırlık Poz No:  04.013/2

Kalite Sınıfı:   TS EN 13888 – CG2WA sınıfına uygundur

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Seramik ve fayans derzlerinin doldurulmasından önce, kullanılan yapıştırıcının yeterli sertliğe gelmesi beklenmelidir. Fuga malzemelerini uygulamadan hemen önce, yüzey, seramiğe zarar vermeyecek mekanik yöntemler ile temizlenmeli ve ıslak süngerle nemlendirilmelidir.

 

Karıştırma:

Uygun su miktarı, bir ölçek yardımıyla temiz karıştırma kabına boşaltılır. FUGA, yavaş yavaş ilave edilerek 400 - 600 devir/dak.'lık bir karıştırıcı ile 3 - 5 dakika, üniform ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Yaklaşık 3 - 5 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir..

 

Karıştırma Oranı:

20 kg toz malzeme içine toplam 6,0 veya 6,5 litre su kullanılır

 

Uygulama Yöntemi:

FUGA kauçuk mala ile seramiklerin üzerine yayılır ve derz araları doldurulur. Fazla malzeme, derzlerden diyagonal hareketlerle sıyrılır. (Derin derzlerde, önce malzemenin çökmesi beklenmeli daha sonra bu işlem tekrarlanmalıdır.) Malzeme parmak baskısına dayanıncaya kadar beklenir ve tüm yüzey nemli bir sünger   ile temizlenerek, hidratasyonunu tamamlaması için ihtiyacı olan can suyu verilir. Seramiğin yüzeyindeki malzeme kalıntıları nemli bir sünger ile temizlenir ve fugalara son şekli verilir. Malzeme kuruduktan sonra (en geç ertesi gün), seramikler kuru ve temiz bir üstübü ile parlatılır.

 

Sarfiyat:

Derz Dolgu tüketim tablosuna bakınız.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

FUGA uygulamasında, ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +25°C'nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, yağışlı veya rüzgârlı havalarda da uygulama yapılmamalıdır. FUGA karışımına kesinlikle su ve yeni malzeme ilave edilmemelidir.

 

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. FUGA sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

 

AMBALAJ:

5-20 kg' lık polietilen takviyeli Kraft torbalarda

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri