Çimento Esaslı

» Senovit Repatec Tamir Harcı

» Senovit Repathıxo Yapısal Koyu

» Senovit Repaself Yapısal Akışkan

» Senovit Sanadur 1-S Saatlik Dayanım

» Senovit Sanadur 4-S Saatlik Dayanım

» Senovit Sanadur RM Sabitleme Harcı

» Senovit Repafill Sabitleme Harcı

 
Senovit Sanadur 1-S Saatlik Dayanım

ÜRÜN TANIMI:

Saatlik dayanım veren, Özel çimento esaslı, erken yüksek dayanımlı, akışkan, lif donatılı, granülometrik kuarz özel agregalı, donma, çözünme, tuzlanmaya, yakıt ve yağlara karşı dirençli, akıcı dökülebilir grout harcı.

 

Kullanım Alanları:

· Rögar kapaklarının yükseltilmesinde

· Trafik levhalarının dikilmesinde Beton ankrajlamalarda (gömerek Sabitleme)

· Yapısal olmayan çatlak, boşluk ve oyukların doldurulması gibi uygulamalarda

· Kent mobilyaları montajında

 

Özellikleri/Avantajları:

· Sadece su eklenerek hazırlanan, uygulanması kolay ve ekonomik bir malzemedir.

· İyi akıcı özelliğe sahiptir

· Çok hızlı dayanım kazanır

· Kıvamı ayarlanabilir

 

Kalite Sınıfı:  TS EN 1504 – 3 R3

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Beton yüzeyler temiz ve sağlam olmalı, yağ, gres, çimento şerbeti ve zayıf yapışmış parçacıklardan arındırılmalıdır. Metal yüzeyler (demir ve çelik) üzerindeki çapak, pas, yağ ve gres uzaklaştırılmalıdır. Emici yüzeyler uygulama yapılmadan önce su ile iyice doygun hale getirilmelidir. Uygulamadan önce yüzeyde birikmiş su kalmamalıdır.

 

Karıştırma:

Temiz bir karıştırma kabı içerisine gerekli miktardaki karışım suyunun üzerine torbadaki toz malzemenin yarısı katılıp düşük devirli  (en fazla 500 devir/dakika)  mekanik bir karıştırıcıyla, homojen oluncaya kadar karıştırılır.  Daha sonra tozun geri kalan kısmı eklenip topaksız olacak şekilde tekrar karıştırılır. Belirtilen miktardan daha fazla su eklemeyiniz. En az 3 dakika karıştırınız.

 

Karıştırma Oranı:

Su/Toz oranı ağırlıkça 0,16–0,19 arasında olacak şekilde, 25 kg toz malzemeye istenilen kıvama gelinceye kadar 4,00–4,75 litre su eklenir.

 

Uygulama Yöntemi:

Karıştırdıktan hemen sonra harcı uygulama yerine dökünüz. Harcın açıkta kalan yüzeyleri mümkün olduğu kadar küçük tutulmalıdır.

 

Sarfiyat:

1 litre taze harç için ~1,75 kg kuru toz gereklidir.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Yüksek sıcaklıklarda çalışırken işlene bilirlik süresi kısalır, düşük sıcaklıklarda ise dayanım kazanma hızı yavaşlar. Ürün ortam koşullarına göre 5–20 dakikada prizini alır. Priz süreleri laboratuvar ortamında (20±2)o C ' de tespit edilmiştir.  Sıcak havalarda priz kısalabilir, soğuk havalarda ise uzayabilir

Erken kurumayı önlemek için açıktaki yüzeyler uygun kür malzemesi ile veya önerilen başka kür metotları ile küre tabi tutulmalıdır

Ortam sıcaklığına bağlı olarak 3 – 10 dakika arası.Ürünün su ile karıştırıldıktan hemen sonra kullanılması tavsiye edilir.

 

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Bütün alet ve uygulama ekipmanlarını kullanımdan hemen sonra su ile yıkayınız. Sertleşen / kürünü alan malzemeler ancak mekanik olarak temizlenebilir.

 

AMBALAJ:

25 kg' lık Kraft torbalarda

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Orijinal açılmamış ve hasar görmemiş ambalajlarda,  kuru şartlarda doğru bir şekilde depolandığı takdirde, üretim tarihinden itibaren 6 ay. Kuru şartlarda, nemden koruyarak depolayınız.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri