Beton Katkıları

» Senovit Sanomix Rapid

» Senovit Sanomix Retax

» Senovit Sanomix Level N

» Senovit Sanomix Level S

» Senovit Sanomix Antifreeze

 
Senovit Sanomix Retax

ÜRÜN TANIMI: SANOMIX RETAX, geniş kullanım dozu aralığında çalışarak (hem normal hem de süper akış anlaştırıcıya benzer özellik gösteren) betona akışkanlık kazandıran veya aynı akışkanlığın daha az karışım suyu ile elde edilmesini sağlayan, çok amaçlı beton katkısıdır.

 

Kullanım Alanları:

Şantiyelerde yoğun ve düzgün yüzey istenilen betonlarda, betonun yerleştirme zorluğu olabileceği üretimlerde, ayrıştırma riski olmaksızın gerekli performans ve ekonomik çözümlerin istendiği aşağıdaki yerlerde kullanılır. 

· Döşeme betonları, temeller

· Hazır beton üretiminde

· İnce ve sık donatılı betonarme elemanların üretiminde

· Perde, kiriş ve kolonlarda

 

Özellikleri/Avantajları:

Ayrıştırma riski olmaksızın karışım suyu miktarını azaltır Karışım suyu miktarını artırmaksızın işlene bilirliği oldukça kolaylaştırır Sağladığı akışkanlaştırıcılık özelliği ile betonun daha kolay yerleştirilmesini sağlar, vibrasyon ihtiyacını azaltır

· Dayanımlarda önemli artış sağlar

· Karışım suyu miktarını azalttığı için sertleşmiş betondaki boşluk miktarını

· Azaltarak betonun geçirimsizliğini artırır

· Betonun dayanıklılığını artırır

· Büzülme ve sünmeyi azaltır

 

Bayındırlık Poz No: 04.613/1-A2

Standart: TS EN 934–2 Çizelge 2 özelliklerine uygundur.

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

MORTELMIX Karışım suyuna ilâve edilerek veya yeni hazırlanmış düşük çökmeli taze betona doğrudan karıştırılarak kullanılır. Doğrudan taze betona eklendiğinde homojenliği sağlamak için karışım süresi hızlı devirde 3 dakika daha arttırılır. Beton boşaltılmadan önce üniform kıvamda olduğu gözle kontrol edilmelidir.

 

Sarfiyat:

Betondan istenilen performansa bağlı olarak, bağlayıcı dozunun %1,0–1,5'i (100 kg bağlayıcı için 1000-1500 g) arasında kullanılır. Optimum katkı dozu, kullanılan bağlayıcı ve agrega kalitesi, su/bağlayıcı oranına göre belirlenir. Bu yüzden ön deneme çalışmaları yapılarak gerekli dozun tespit edilmesi önerilir.

 

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir SANOMIX RETAX sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

 

AMBALAJ: 28 kg Plastik Bidonlarda

                    180 kg'lık Varillerde

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri