Harç Katkıları

» Senovit Sanomix 1

» Senovit sanomix Plasto

» Senovit Sanomix Latex

» Senovit Sanomix Powder

» Senovit Sanomix Rapidsol

» Senovit Sanomix Sövekap

» İzotaş Silis Kumu Quarzsand

» İzotaş Mikronize Dolomit

 
Senovit Sanomix 1

ÜRÜN TANIMI:

Beton ve harç karışımındaki çimento ve kum ile reaksiyona girerek kapiler boşluk ve gözenekleri dolduran, kullanıma hazır,  sıvı su geçirimsizlik katkı maddesidir. Su penetrasyonunu engellerken yüzeyin nefes almasını sağlar. Klorür içermez

 

Kullanım Alanları:

·SANOMIX 1 tuğla ve betonarme yapıların su geçirimsizliğini sağlayan İZOTAŞ Sıva Sisteminin temelidir.

·Tüneller

·Temeller

·Menfezler

·Kanallar

·Su depoları

·Kontrol galerileri

·Menholler

·Yüzme havuzlar

 

Özellikleri/Avantajları:

·Kullanıma hazır ve pratiktir

·Ekonomik bir yalıtım malzemesidir

·Harcın priz süresine ve dayanımlarına etki yapma

 

Bayındırlık Poz No: 04.613/A               

 

Kalite Sınıfı: TS EN 934–2

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Beton yüzeyler tel ile aşındırma, kum püskürtme metodu gibi metotlar kullanılarak pürüzle dirilmeli veya çentik açılmalı ve varsa yüzeyde bulunan aksesuar, bağlantı parçaları vb. ekipmanlar sökülmelidir. Çatlaklar, gözenekli alanlar ve kabarmalar yüzeyden uzaklaştırılarak yüzey iyileştirilmelidir. Su sızıntıları SANOMIX 1 ürünü ile durdurulmalı veya su seviyesi düşürülmelidir. İlk kat uygulamasından önce bulama kıvamında astar tabakası uygulanmalıdır İlk kat uygulamasından önce bulamaç kıvamında astar tabakası uygulanmalıdır.

(Su, SANOMIX 1, kum, çimento) 

 

Uygulama Yöntemi:

Akıcı bir kıvam elde edilinceye kadar karıştırılmış harcı, her kat 6 mm kalınlıkta olacak şekilde çelik mala ile uygulayınız.  İkinci katı, birinci kat sertleşmeye başladıktan sonra (genellikle 4-5 saat) uygulayınız.  İkinci katın,  eğer dört kat uygulama yapılacak ise üçüncü katın uygulamasının ardından son kat kaplamanın tutunmasını artırmak amacıyla sadece su ile hazırlanmış 'ince' bir harç tabakası uygulayınız.

Daha iyi yapışma dayanımları elde etmek için pürüzledirler amaçlı olarak ara katlar kazınmamalıdır. Son kat uygulaması yüzeyde şerbet kalıntıları oluşmaması için tahta mala ile yapılmalıdır.    

Birinci kat (3: 1):

Kuru karışım hacimce aynı miktarlarda çimento ve kum (3 mm elekten geçen) içermelidir. Daha sonra SANOMIX 1'li karışım ilave edilir ve karıştırılır.

İkinci kat (3: 1,5):

1:1,5 oranında çimento: kum (3 mm elekten geçen) karışımı hazırlayıp SANOMIX 1 karışımı ekleyiniz.

Üçüncü kat (3: 2,5):

Kuru karışım oranı 3:2,5 (çimento: kum) olmalıdır. SANOMIX 1 karışımı ilave edip karıştırınız. 

Bitirme katı (3: 3) (ikinci veya üçüncü kat üzerine):

Kuru karışım 1: 1 oranında (hacimce) çimento: kum içermeli ve SANOMIX 1 ilave edilmeden üretilen harç tahta mala ile uygulanmalıdır. 

En iyi sonuçları elde edebilmek için çimento taze Portland çimentosu olmalıdır. Kum; temiz, köşeli ve 3 mm'den küçük irilikte olmalıdır. Yumuşak ve yuvarlak taneli kumlar kullanışlı değildir.

 

Sarfiyat: SANOMIX 1temiz karışım suyuna ilave edilerek kullanılır. SANOMIX 1:Su oranı normal koşullarda 1: 10 olup, bağlayıcı ağırlığının yaklaşık olarak %3'üne karşılık gelmektedir. Çok ıslak kum kullanılması durumunda bu oran 1: 8, hatta 1: 6 değerine kadar artırılmalıdı-1:Su oranı normal koşullarda 1: 10 olup, bağlayıcı ağırlığının yaklaşık olarak %3'üne karşılık gelmektedir. Çok ıslak kum kullanılması durumunda bu oran 1: 8, hatta 1:6 değerinedir.

 

Ambalaj: 8-20-30 Plastik Bidonlarda

                180 kg'lık Varillerde

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri