Harç Katkıları

» Senovit Sanomix 1

» Senovit sanomix Plasto

» Senovit Sanomix Latex

» Senovit Sanomix Powder

» Senovit Sanomix Rapidsol

» Senovit Sanomix Sövekap

» İzotaş Silis Kumu Quarzsand

» İzotaş Mikronize Dolomit

 
Senovit sanomix Plasto

SANOMIX PLASTO, kopolimer akrilik dispersiyon esaslı, su yalıtım malzemeleri için esnekliğin, su geçirimsizliğin ve aderansın artırılmasında kullanılan katkı malzemesidir. SANOMIX PLASTO ürünü için ikinci bileşendir.

 

Kullanım Alanları:

· İç - dış mekânlarda, düşey ve yatay su yalıtım uygulamalarında kullanılan B bileşenidir.

SANOMIX PLASTO seramik, granit seramik, mermer, granit gibi doğal taş kaplamaları yapıştırılmasında kullanılan SENOVIT ile karıştırılarak dış mekânlarda güvenle kullanılır.

· SENOVIT karıştırılarak, yerden ısıtmalı zeminlerde ısıtmalı yerlerde termal havuzlarda, kışın suyu boşaltılmayan yüzme havuzlarında, soğuk hava depolarının duvar ve döşeme kaplamalarında, yüksek binaların dış cephelerinde seramik ve granit yapıştırma işlerinde, tadilat ve onarımda, seramik üzerine seramik yapıştırma işlerinde mükemmel sonuç verir.

 

Özellikleri/Avantajları:

• Su yalıtım malzemelerinin B bileşeni olarak, yüksek yapışma performansı ve esnekliği sayesinde deformasyondan etkilenmeden, şap ve seramik altında su geçirimsiz mükemmel bir tabaka oluşturur.

• SANOMIX PLASTO ile karıştırılan SENOVIT yapıştırıcıları, sıcaklık farklarından doğan gerilmeleri ve titreşimleri absorbe eder.

• Çalışma süresi uzundur,

• Emici ve emici olmayan zeminlerde yapışmayı mükemmelleştirir.

• Donma - çözünme döngüsüne dayanıklılık sağlar.

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı: Çimento ve akrilik esaslı, iki bileşenli tam esnek su yalıtım malzemesi SANOMIX PLASTO bileşeni ile kullanıldığı durumlarda yapı acak yüzey hazırlığı için bkz. SANOMIX PLASTO Seramik ve fayans yapıştırıcısı, (ince gradasyonlu) SENOVIT ve seramik, mermer yapıştırıcısı (kalın gradasyonlu)

 

Karıştırma: Karışım oranı bölümüne bakılarak uygun miktarlar seçilir. Bir ölçek yardımıyla temiz karıştırma kabına önce karışım suyu ve SANOMIX PLASTO boşaltılır ve karıştırılır. SANOMIX PLASTO, yavaş yavaş ilave edilerek 400 - 600 devir/dk'lık 

 

Karıştırma Oranları:

SANOMIX PLASTO 20 kg toz  SANOMIX PLASTO  10 kg sıvı

SENOVIT 25 kg toz  SANOMIX PLASTO kg sıvı 5,5 lt ortalama su

 

Uygulama Yöntemi: Çimento ve akrilik esaslı, iki bileşenli tam esnek su yalıtım malzemesi SANOMIX PLASTO A bileşeni ile kullanıldığı durumlarda yapılacak uygulama yöntemi için bkz. SANOMIX PLASTO Seramik ve fayans yapıştırıcısı, (ince gradasyonlu) SENOVIT yapıştırıcısı (kalın gradasyonlu) SENOVIT kullanıldığı durumlarda yapılacak uygulama yöntemi için bkz. SENOVIT

 

Sarfiyat:

SANOMIX PLASTO temiz karışım suyuna ilave edilerek kullanılır. SANOMIX PLASTO:Su oranı normal koşullarda 1:10 olup, bağlayıcı ağırlığının yaklaşık olarak %3'üne karşılık gelmektedir. Çok ıslak kum kullanılması durumunda bu oran 1:8, hatta 1:6 değerine kadar artırılmalıdı-1:Su oranı normal koşullarda 1:10 olup, bağlayıcı ağırlığının yaklaşık olarak %3'üne karşılık gelmektedir. Çok ıslak kum kullanılması durumunda bu oran 1:8, hatta 1:6 değerinedir.

 

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Bkz. SANOMIX PLASTO ve  SENOVIT

 

AMBALAJ: 3-10 Plastik Kovalarda / 180 kg'lık Varillerde

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri