Epoxy Esaslı

» Senovit Eporep 42 Tamir Harcı

» Senovit Eporep 52 Tamir Harcı

» Senovit Eporep BA Bağ Astarı

» Senovit Eporep EN Enjeksiyon

» Senovit Eporep An Antipas

» Senovit Epogrout Grout

 
Senovit Eporep BA Bağ Astarı

ÜRÜN TANIMI: EPOREP BA, epoksi esaslı, iki bileşenli, solventsiz, akıcı kıvamda, fırçayla ya da dökülerek uygulanan, eski betonun yeni betona aderansında ya da farklı tip malzemelerin birbirine bağlanmasında kullanılan yapıştırıcıdır.

Kullanım alanları:

·Eski betonun yeni betona aderansının sağlanmasında,

·Tamir harçları uygulamalarından önce donatıların korozyona karşı korunmasında

·,Beton, taş, metal gibi farklı malzemelerin yapıştırılmasında,

·Yatay yüzeylere filiz ekiminde ya da donatının ankraj ve montajında yapıştırıcı olarak kullanılır.

 

Özelikleri/Avantajları:

·Hem fırçayla, hem de dökülerek kolaylıkla uygulanabilir.

·Eski ve yeni beton arasında mükemmel aderans sağlar.

·Uygulama sonrasında elde edilen çekme gerilmesi ve yapışma dayanımı değerleri betonun çekme dayanımından daha yüksektir.

·Donatıları, korozyona karşı bariyer etkisi ile mükemmel korur.

·Nemli yüzeylere bile çok iyi aderans sağlar

 

Bayındırlık Poz No: 04.613/8-

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı: Uygulama yüzeyinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yaş, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parçacıklar olmamalıdır. Çelik yüzeyler kumlanarak pastan arındırılmalıdır. Kırılarak oluşturulan yüzeyin kenarları mümkün olduğunca dik kesilmeli, donatıdaki pas temizlenmeli, gerekiyorsa yeni donatı eklenmelidir.

Yüzeyde su akıntısı varsa, drene edilmeli veya uygun bir tıkaç ile kapatılmalıdır

 

Karıştırma: A+B bileşenlerini en az 3 dakika boyunca spiral uçlu elektrikli karıştırıcı ile düşük  hızda (en fazla 600 dev/dak) malzeme düzgün kıvamlı ve homojen gri renkte olana kadar karıştırınız. Karıştırırken fazla hava sürüklenmemesine dikkat ediniz. Ardından tüm karışımı temiz bir kaba boşaltınız ve 1 dakika daha hava sürüklenmesini en aza indirmek için düşük  hızda karıştırınız. Yalnızca pota ömrü içerisinde kullanılabilecek miktarı karıştırınız

 

Karıştırma Oranları: A Bileşeni : B Bileşeni = 3 : 2 ağırlıkça veya hacimce

 

Uygulama Yöntemi: Yeni betonun eski betona aderansı için EPOREP BA karışımı fırça veya rulo ile eski beton yüzeylere sürülerek uygulanmalıdır. Bu işlemi takiben, hava sıcaklığına bağlı olarak 5 - 40 dakika arasında yeni  beton dökümüne geçilmelidir. Düşey ankraj imalatlarında ise, donatı çapından en az 6 mm daha büyük matkap ucu ile projesine uygun derinlikte delikler açılmalıdır. Açılan delikler tel fırça ve basınçlı hava ile temizlenmelidir. Hazırlanan malzeme, uygun harç tabancasına doldurulmalıdır. Tabancanın nozulu deliğin dibinden dışarıya doğru çekilerek ankraj deliği yeteri kadar EPOREP BA ile doldurulmalıdır. İstenen boy ve çapta ankraj çubuğu, deliğe çevrilerek yerleştirilmelidir.

 

Sarfiyat: 1 mm kalınlık için yaklaşık 1,6 kg/m2'dir.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Uygulama yapılırken ortam ve yüzey sıcaklığı+ 5 °C' nin altında ve + 3 0 °C' nin üzerinde olmamalıdır. Reçine esaslı sistemlerin çalışma ve reaksiyon süreleri, ortam ve zemin sıcaklığı ve havadaki bağıl nemden etkilenir. Düşük sıcaklıklarda kimyasal reaksiyon yavaşlar, bu kullanma süresini ve çalışma süresini uzatır. Yüksek sıcaklıklar, kimyasal reaksiyonu hızlandırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin kürünü tamamlaması için, ortam ve yüzey sıcaklığı, izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. EPOREP BA kullanıma hazır setler halinde temin edilmektedir. Uygulama esnasında karışım içerisine solvent vb. çözücüler ilave edilmemelidir.

Karıştırma mutlaka uygun mekanik karıştırıcılar ile yapılır.

 

ALETLERİN TEMİZLENMESİ: Bütün alet ve uygulama ekipmanlarını kullanımdan hemen sonra su ile yıkayınız. Sertleşen / kürünü alan malzemeler ancak mekanik olarak temizlenebilir.

 

AMBALAJ: A(3)+B(2)=5 kg set Teneke kutu

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: 5 kg set  Bileşen A: 3 kg teneke kutu  Bileşen B: 2 kg teneke kutu

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması,  depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri