Epoxy Esaslı

» Senovit Eporep 42 Tamir Harcı

» Senovit Eporep 52 Tamir Harcı

» Senovit Eporep BA Bağ Astarı

» Senovit Eporep EN Enjeksiyon

» Senovit Eporep An Antipas

» Senovit Epogrout Grout

 
Senovit Eporep EN Enjeksiyon

ÜRÜN TANIMI:

EPOREP EN, epoksi esaslı, iki bileşenli, düşük viskoziteni, 1 mm'ye kadar olan çatlaklara basınçla enjekte edilmek üzere geliştirilmiş enjeksiyon malzemesidir.

 

Kullanım Alanları:

1 mm'ye kadar çatlakların onarılmasında, Betonarme, taş vb. yapıların enjeksiyonla onarımında, Güçlendirme amacıyla çelik sargının (kuşaklama), betonarme veya taş ile arasında kalan boşlukların doldurulmasında enjeksiyon reçinesi olarak kullanılır

 

Özellikleri/Avantajları:

Kılcal çatlaklara derinlemesine penetre olur. Yüksek mekanik dayanımlara sahiptir. Betona yüksek aderans sağlar. Düşük viskoziteye sahiptir, düşük basınçlarla bile rahatlıkla enjekte edilir. Solvent içermez

 

Bayındırlık Poz No: 04.613/8-    

 

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Yüzeydeki sıva, tüm çatlak düzlemi belirlenebilecek şekilde alınmalıdır. Uygulama yapılacak beton yüzey toz, yağ ve inşaat atığından arındırılıp, yüzeydeki hasarlı ve gevşek beton parçaları temizlenmelidir. Yüzeyde su akıntısı varsa, drene edilmeli veya uygun bir tıkaç ile kapatılmalıdır Çatlağın genişliğine, derinliğine ve ortam koşullarına göre karar verilerek, çatlak düzleminin her iki tarafından şaşırtmalı olarak uygun aralıklar (~20 - 25 cm) ile delikler açılmalıdır. Bu delikler çatlak düzlemini delip diğer tarafa geçecek derinlikte olmalı ve çatlak düzlemi ile yaklaşık 45°'lik açı yapacak şekilde açılmalıdır. Açılan delikler içerisine hava tutularak toz ve serbest parçacıklar uzaklaştırılmalı ve içerisine pakerler çakılıp, sıkılarak sabitlenmelidir. Tüm pakerler yerleştirildikten sonra, paker çevreleri ve çatlak üzeri EPOREP EN ile kaplanarak sızdırmazlığı ve rijitliği sağlanmalıdır. Ortam ve hava koşullarına göre en erken 12 saat sonra uygun enjeksiyon aparatı kullanılarak enjeksiyon işlemine başlanmalıdır.

Karıştırma:

A+B bileşenlerini en az 3 dakika boyunca spiral uçlu elektrikli karıştırıcı ile düşük hızda (en fazla 600 dev/dak) malzeme düzgün kıvamlı ve homojen gri renkte olana kadar karıştırınız. Karıştırırken fazla hava sürüklenmemesine dikkat ediniz. Ardından tüm karışımı temiz bir kaba boşaltınız ve 1 dakika daha hava sürüklenmesini en aza indirmek için düşük hızda karıştırınız. Yalnızca pota ömrü içerisinde kullanılabilecek miktarı karıştırınız

 

Karıştırma Oranı:  A Bileşeni: 2 kg B Bileşeni 1 kg

 

Uygulama Yöntemi: Hazırlanan EPOREP EN karışımı, tek bileşenli enjeksiyon pompası haznesine dökülerek, 0 ile 40 bar arasındaki uygun bir basınçla, en düşük seviyedeki pakerden enjeksiyonu başlanmalıdır.  EPOREP EN bir üst pakerden taşmaya başladığında, çatlak içerisindeki h avanın boşaldığı ve yerine enjeksiyon malzemesinin dolduğu anlaşılmalıdır. Enjeksiyon hortumu, bulunduğu pakerden çıkartılıp bir üst pakere takıldıktan sonra, işleme en üst pakere kadar aynı şekilde devam edilmelidir. En üst pakerden malzeme taştığında, çatlak düzleminin enjeksiyon malzemesi ile dolduğu kabul edilerek EPOREP EN uygulaması bitirilmelidir. EPOREP EN uygulamasından en az 24 saat sonra, yüzeye yapılacak diğer uygulamalar için paker uçları kesilebilir.

 

Sarfiyat:  1 litre boşluk için 1,06 kg'dır 

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Uygulama yapılırken ortam ve yüzey sıcaklığı+ 5 °C' nin altında ve + 3 0 °C' nin üzerinde olmamalıdır. Reçine esaslı sistemlerin çalışma ve reaksiyon süreleri, ortam ve zemin sıcaklığı ve havadaki bağıl nemden etkilenir. Düşük sıcaklıklarda kimyasal reaksiyon yavaşlar, bu kullanma süresini ve çalışma süresini uzatır. Yüksek sıcaklıklar, kimyasal reaksiyonu hızlandırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin kürünü tamamlaması için, ortam ve yüzey sıcaklığı, izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. EPOREP EN kullanıma hazır setler halinde temin edilmektedir. Uygulama esnasında karışım içerisine solvent vb. çözücüler ilave edilmemelidir.

Karıştırma mutlaka uygun mekanik karıştırıcılar ile yapılır.

 

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Bütün alet ve uygulama ekipmanlarını kullanımdan hemen sonra su ile yıkayınız. Sertleşen / kürünü alan malzemeler ancak mekanik olarak temizlenebilir.

AMBALAJ: 3 kg set 

Bileşen A: 2 kg teneke kutu 

Bileşen B: 1 kg teneke kutu

 

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: Orijinal açılmamış  ve  hasar  görmemiş  ambalajlarda,  kuru şartlarda doğru bir şekilde depolandığı takdirde, üretim tarihinden itibaren 6 ay. Kuru şartlarda, nemden koruyarak depolayınız.

 

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal  ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

İzotaş ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve İzotaş'ın tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında İzotaş'ın sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle İzotaş  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde İzotaş tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan İzotaş  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. İzotaş ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün İzotaş'a başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 
 
 

Ana Sayfa | Haber Arşivi | İçerik Arşivi | Foto Albümü | İletişim




Tüm Hakları Saklıdır. © 2013 - İzotaş Yapı Kimyasalları - www.izotaskimya.com - info@izotaskimya.com

Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri